AKSARAY / MERKEZ - Aksaray Anaokulu

E TWİNNİNG PROJEMİZ: DÖNÜŞTÜR, KULLAN, HAYATA BAĞLAN

Projemiz farklı illerden farklı eğitim kademesinden ortakların bir araya gelip çalışmalar yapacağı ' geri dönüşüm (atık değerlendirme)' projesidir. Tüketimin çok fazla olduğu günümüzde bu konuda farkındalık yaratmak ve atık olarak nitelendirilen malzemeleri dönüştürerek kendimiz ve toplumumuz için faydalı çalışmalar yapmak önceliğimizdir. Projemizin sonunda hem öğrenciler hem öğretmenler hem de veliler ve diğer paydaşlarımız geri dönüşüm ve tasarruf konularında yaparak yaşayarak öğrenme deneyimini elde etmiş olacaklardır. Öğrencilerimizin kimi zaman okullarından kimi zaman evlerinden etkin katılım sağlayacakları, öğrenirken eğleneceği paylaşırken öğreteceği, birbirleriyle sosyal ilişkiler kurabileceği ve aynı zamanda ürün ortaya koyabilecekler verimli bir proje çalışması gerçekleştirilecektir.

Projemiz 17.02.2022 ile 01.05.2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
Twinspace sayfalar kısmında detaylı proje çalışma planı hazırlanıp yayınlanacaktır.
Geneli itibariyle yapılacak çalışmalar :
-Geri dönüşümün ne olduğu hakkında bilgi alışverişi yapılması (wordart) kelime bulutu, mind map çalışmaları yapılması
-Geri dönüşüm ve çevre koruma alanlarında faaliyet gösteren kuruluşların tanıtılması
-Okullarda Atık kutuları, pil kutuları oluşturulması
-Okul panolarının dikkat çekici şekilde düzenlenmesi
-Çevre temizliği etkinliği ile öğrencilere toplum hizmeti bilinci oluşturulması.
-Geri dönüşüm ile ilgili broşürlerin hazırlanması ve dağıtımı
- Karışık öğrenci takımları ile educandy ve/veya wordwall aracılığıyla bulmacalar ve oyunlar hazırlanması, oyun linklerinin tüm okul öğrencilerinin paylaşımlarına açılması
-Atıklardan ürün oluşturma (aile etkinliği)
-Tüm ortakların katılımı ile akrostiş şiir yazımı
-Proje sonunda 'artsteps 'vb. ile tüm çalışmaların yer aldığı online sergi.

Aksaray Anaokulu olarak Okul Müdürü Esra ASLAN tarafından yürütülen proje kapsamında proje afişi hazırlanmış, öğrenciler belirlenerek sisteme yüklenmiş, proje tanıtımına yönelik çalışmalar yapılmıştır. İzin belgeleri alınan çocuklar ile yapılan çalışmalar okul proje panosunda sergilenmiştir.

10-03-202210-03-202210-03-202210-03-202210-03-202210-03-202210-03-2022

Yayın: 10.03.2022 - Güncelleme: 24.04.2022 15:37 - Görüntülenme: 341