Nis

Müzeler haftası dolayısı ile 5 yaş sınıflarımız ile Aksaray Müzesi'ne ve Aksaray Kültür Evi'ne gezi düzenledik. Öğrencilerimiz müzelerin işlevini yerinde gözlemleyerek öğrendi.

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Mustafa Kemal ATATÜRK'ün çocuklara armağan ettiği 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI okulumuzda çoşkuyla kutlandı. Çocuklarımız önce geleneksel oyunlarımızı oynadılar. Ardından öğretmenler eşliğinde dans ederek kendi bayramlarını doyasıya yaşadılar.

Nis

Yıldızlar Sınıfı Öğretmenimiz Rezzan Yıldız e-Twinning platformunda yürüttüğü Kitap Tanıtımı ve Karakter Canlandırma Projesi ile çocuklarımızın kitap okuma sevgisini başka bir boyuta taşıdı.

Nis

Yıldızlar sınıfı öğretmenimizin yürütmekte olduğu e-Twinning projesi görselleri aşağıdadır.

Mrt

Orman Haftası sınıflarımızda yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı. Çocuklarımız doğayı korumanın, ağaç dikmenin önemini kavradı.

Mrt

Şbt

Kelebekler sınıfı Tanıt Öğret projesinde bu hafta Barış Mançoyu andı. Görevli öğrencimiz Göktuğ unutulmaz sanatçımız Barış Manço yu arkadaşlarına tanıttı, şarkılarını söyledi. Şarkılarının hikayesi anlatıldı canlandırıldı, hep birlikte şarkılar söyleyip dans eden kelebeklerimiz sanat  etkinliği ile çalışmalarını tamamladı. Büyük ustayı saygı ve sevgiyle anıyoruz.

Veli katılım etkinliğiyle ayraçlarımız yapıldı. Öğrencimiz Göktuğ ve ailemize katkılarından dolayı teşekkür ederiz..

Şbt

Kelebekler Sınıfı 2023-2024 eğitim öğretim yılı 2.dönemine TANIT - ÖĞRET  PROJESİYLE başladı.

Projemiz boyunca kelebeklerimizle tarihte önemli yere sahip olmuş olan büyükleri tanıyoruz.

Amaç; çocuklarımızın bilim, sanat, mimari vb. alanlarda başarı göstermiş değerleri tanımalarını ve bigilenmelerini sağlamak. Bunu yaparken de kelebeklerimize sosyal duygusal,dilsel,bilişsel ve motor  gelişim alanlarında destek olmaya çalışacağız.

Çalışmalarımızda verilen tarihlerde başarı göstermiş ismi öğrencimizin sunumuyla yakından tanıyoruz.

Projemiz boyunca anne babalarımızı sınıfımızda misafir edecek ve onların desteğiyle de farklı alanlarda etkinlikler yapacağız.

Projemizde görevli ilk öğrencimiz Asil Toprak bizlere  Pablo Picasso yu tanıttı ve etkinliğini yaptırdı. Velimizin desteğiyle de ebru etkinliğimizi yaptık. Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Ock

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının ilk dönemini tamamladık. Çocuklarımız öğretmenlerimizin özenle hazırladığı karnelerini ve hediyelerini teslim aldılar. Şimdi biraz dinlenme zamanı.

Ock

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 1. döneminin son haftası eğitici, eğlenceli etkinliklerle dolu dolu geçti. Görsellere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Ock

Bakanlığımızın başlatmış olduğu "DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ" Projemiz tüm hızıyla devam ediyor. Velilerimiz ve öğrencilerimiz yaptığımız toplantılarla, pano ve broşürlerle proje hakkında bilgilendirildi. Aile katılımlarımızla etkileşimli kitap okuma etkinliklerimiz daha da verimli hale geldi. Proje görsellerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Ara

Yerli Malı Haftası okulumuzda yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı. Öğrencilerimizle Aksaray'ın yöresel yemeklerinden etli ekmek-Peynirli börek yedik. Öğrencilerimiz Ülkemizin 7 bölgesinin yöresel ürünlerini tanıdılar. Ardından 5 yaş öğrencilerimiz tiyatro salonunda hazırladıkları rontları sergilediler. Öğrencilerimiz Aksaray Bilim Sanat Merkezi tiyatro ekibinin hazırladığı Hacivat-Karagöz oyununu seyrettiler. Tiyatrocu arkadaşlara davetimizi geri çevirmedikleri için çok teşekkür ediyoruz.

Kas

ATAMIZIN vefatının yıl dönümünde çocuklarımız hazırladıkları rontları sergilediler. Etkinlik görselleri aşağıdadır.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yılı çoşkuyla kutlandı. Programa;

Yıldızlar sınıfı, "Atam Atam" ,

Arılar sınıfı, "Sonsuza" ,

Papatyalar sınıfı, "Mustafa Kemal Paşa" , Kelebekler sınıfı, "Yüzyıllar Yaşa Atama" , Uğur Böcekleri sınıfı, "Cumhuriyet Güneşi" adlı gösterilerle katılmışlardır.