Haz

Çocuklarımızın eğlenerek öğrenmelerini sağlamak ve okul öncesi eğitimi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen okul öncesi şenliğimizde çocuklar gün boyunca yüz boyama, balonla figür oluşturmadan çeşitli sanatsal faaliyetlere kadar öğrenciler birçok öğretici  ve eğlenceli faaliyetle buluştular.

Haz

Aksaray Kılıçarslan Parkında Oryantiring ve Piknik etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Haz

Başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları bireylere kazandırmak amacıyla afet farkındalık eğitimleri okulumuzda da verildi.

Nis

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 102. Yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutladık.

Nis

Aksaray Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezine öğrencilerimiz ile gezi düzenledik.

Nis

Kitabın yararlarının anlaşılması ve sayılarının çoğalması sonucu kitaplıklar oluştu. Kitaplıkların gelişmesi ile kütüphaneler meydana geldi. Herkesin yararlanması okuması, başvurması için kurulan, içinde kitaplar bulunan binaya kütüphane denir.

Millî Eğitim Bakanlığı, Mart ayının son pazartesi günü başlayan haftanın Kütüphane Haftası olarak değerlendirilmesini kararlaştırmıştır. Hafta süresince kütüphanenin önemi anlatılır. Kütüphaneciliğin sorunları kamu oyuna duyurulur. Halk, kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirilir. Okullarımızda kütüphanenin yararlarından söz edilir. Kütüphanelerde uyulması gerekli kurallar öğretilir.

Miniklerin İtfaiye Gezisi Heyecanı

Meslekleri tanıyorum etkinliği kapsamında okul öncesi öğrencilerimizle birlikte, belkide en çok merak ettikleri mesleği yerinde keşfedebilmek adına İtfaiye Merkezi'ni ziyaret ettik. İtfaiye araçlarını ve üniformalarını yakından gören öğrencilerimiz, olası bir yangın ihbarı durumunda nasıl müdahalelerde bulunulduğunu gözlemleme şansı buldular. Kendileri için hazırlanmış itfaiyeci kıyafetini giyen miniklerin ise heyecanı görülmeye değerdi.